Miksi pelata tennistä?

Tennis on taitolaji, joka on samalla erittäin monipuolinen ja haastava harrastus. Tenniksessä yhdistyvät fyysisistä ominaisuuksista ennen kaikkea koordinaatio, notkeus, nopeus, voima ja kestävyys. Juuri monipuolisuutensa takia tennis sopii lähes kaikille harrastukseksi ja se tarjoaa jatkuvasti uusia haasteita sekä tavoitteita saavutettavaksi.

  • Yksi tennislyönti vaatii pelaajalta koordinaatiota, notkeutta ja nopeusvoimaa.

  • Yksi palloralli vaatii kaikkia edellämainittuja ominaisuuksia sekä niiden lisäksi nopeutta, ketteryyttä sekä nopeus- ja voimakestävyyttä.

  • Yksi ottelu tai turnaus puolestaan vaatii pitkäaikaikaista kestävyyttä ja nopeaa palautumiskykyä.

Tennis onkin yksi niistä harvoista lajeista, joka on vaativuudeltaan näin laaja!

Varsinaisesti tennis on yksilölaji, mutta pelatessa nelinpeliä tai harjoitellessa yhdessä ryhmän kanssa sillä on tarjota myös joukkuelajien parhaat puolet. Urhelulajina tennis tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden kehittää kaikkia motorisia perustaitoja. Juuri tästä syystä tenniksen on oivallinen harrastus päälajiksi tai tukemaan jotain toista liikuntalajia.

Tennisharjoituksissa pelaajia opetetaan käyttämään erilaisia strategioita ja taktiikoita, jotka auttavat tulevaisuudessa heitä erilaisissa pelitilanteissa. Henkisellä puolella tennis on oivallinen laji oppia toimimaan paineen alla ja kasvattamaan itseluottamusta. Tennis harrastuksena kasvattaa pelaajaa toimimaan yksilönä, tekemään itsenäisiä päätöksiä ja parhaimmillaan vastaamaan omasta harjoittelusta sekä omasta itsestään. Nämä kaikki ovat sellaisia kykyjä jotka nuori tennispelaaja voi helposti siirtää myös kentän ulkopuoliseen elämään!

Kiinnostuitko tenniksestä lajina itsellesi tai lapsellesi? Odotas kun kuulet kun Suomen huippupelaajat kertovat miksi he ovat valinneet tenniksen lajikseen. Katso ja ihastu!