Tennis ei vaadi paljoa välineitä, jotta pääsee alkuun lajin parissa. Kun juniori tulee mukaan ensimmäistä kertaa Tennis-61 treeneihin, mukana tulisi olla urheiluvaatteet ja tenniskengät. Tennismailan saa ensimmäisiksi kerroiksi lainaan seuralta jos sellaista ei vielä omista.
Kengät
Myös sisäpelikengät kelpaavat alkuun, mutta on aina jalkojen terveyden kannalta parempi liikkua tenniskengillä, jotka ovat jo valmiiksi suunniteltu tenniksen tarpeita varten (esim. hyvä tuki nilkalle ja matala profiili). Sisällä pelatessa tulee aina huolehtia, etteivät kengät jätä jälkiä kentän pinnoitteeseen. Ulkona pelatessa on puolestaan ehdottomasti kiellettyä pelata muilla kuin tennis- tai sisäpelikengillä. Lenkkitossut ja muut karkeapohjaiset kengät rikkovat todella nopeasti kenttäpinnoitteen ja sen jälkeen kenttä on todella vaikeaa saada enää pelikuntoiseksi.
Maila
Jokaisella pelaajalla tulisi olla oma tennismaila. Oikein valittu maila pienentää loukkaantumisriskiä ja nopeuttaa oppimista. Lapsille ja nuorille junioreille riittää yksi maila alkutaipaleella. Pelaajan kasvaessa pituutta ja hänen varttuessaan juniorin tarvitsee päivittää mailansa uuteen muutaman kerran junioriuran aikana. Kilpajunioreilla tulisi olla kaksi tai muutama samanlainen maila jos kisapelien aikana mailasta menee jänne poikki. Tällöin peli ei mene sekaisen kesken ottelun vaihdettaessa mailaa.
Junioreiden mailan valinassa tulee huomioida muutamia perusasioita:
-Mailan pituus (ilmoitettu tavallisesti tuumissa)
-Kahvan koko (ilmoitettu tuumissa tai kokoluokissa)
-Muut mailan tekniset ominaisuudet ja materiaali (korostuu pelaajan varttuessa)
Lue tarkempi ohje juniorimailan valinnasta täältä.
Lue tarkempi ohje kilpapelaajan mailan valinnasta täältä
Välinevalintoihin liittyen kannattaa pyytää neuvoa valmentajilta tai kääntyä ammattitaitoisen välinemyyjän puoleen esimerkiksi Vaasan Tennis Centerin ProShopissa.

Mailan huoltaminen
Tennismaila koostuu seuraavista osista: nuppi, kahva, kaula ja lapa. Mailan kahva-osaa ympäröi grippi, jonka kunto tulisi tarkastaa aika-ajoin ja vaihtaa tarvittaessa uuteen. Grippejä on kahta mallia, vaihtogrippejä (paksu, liimallinen) ja päällisgrippejä (ohut, liimaton). Kokeilemalla erilaisia grippejä pelaaja löytää itselleen parhaan vaihtoehdon.
Toinen huollettava osa mailassa ovat mailan lavassa sijaitsevat jänteet. Jotta mailan peliominaisuudet pysyvät parhaina mahdollisina, jänteet tulisi vaihtaa vähintään kerran vuodessa vaikkeivat ne katkeaisikaan. Jos pelitunteja kertyy enemmän, jänteet tulisi vaihtaa tiheämmin. Mailan uudelleen jännittäminen maksaa tavallisesti alk. 20€ riippuen mailasta ja jänteistä.