Sarjatennis

Tennis-61:llä on tällä hetkellä kaksi aktiivista sarjatennisjoukkuetta, jotka ovat mukana pääasiallisessa sisäkauden sarjoissa. Sarjaotteluiden etenemistä voit seurata Tennisliiton kilpailuportaalissa tennisässässä kohdasta ”Sarjat”.

 

SEURAN SARJAJOUKKUEIDEN LÄHIHISTORIAA

Sisäkaudella 2018-2019 edustusjoukkue teki hienon työn menneillä kausilla ja nosti itsensä 2.divisioonaan pelaamaan. Aivan erityiseksi asian tekee se, että nousun takana on seuran kasvatit Oscar Strandback ja Elmeri Laitila. Joukkue pelasi lohkossa C jossa vastaan asettui Kemin KVS, Rovaniemen RoVS, Seinäjoen STS ja vaasalainen WaTC.  Joukkueessa kaudella 2018-19 edustivat runkopelaajat Oscar Strandback, Elmeri Laitila ja Aleksi Kiviniemi. Kakkosjoukkue pelasi sisäkaudella 4.divisioonan N-lohkossa. Vastaan asettuu Seinäjoki, Alavus, Ylivieska, Kauhajoki ja Pietarsaari.

Ulkokaudella 2018 T-61 edustusjoukkue pelasi 3.divisioonassa. Ennen kauden  alkua seura haki joukkueelle Tennisliiton sääntöjen mukaista siirtoa 4.divisioonasta 3.divisioonaan, kun joukkueen ykköstykkien Oscarin ja Elmerin tasoitukset oikeuttivat korkeampaan sarjapaikkaan. Joukkue lähti kamppailemaan lohkon kärkisijoista ja sijoittui lopulta lohkonsa kolmanneksi. Ennen kauden viimeistä ottelua joukkue oli vielä lohkon kakkosena. HyTS:n ja T61 väliseen otteluun joukkue kuitenkin joutui lähtemään vajaalla miehityksellä ja hävisi sarjaottelun tiukkojen otteluiden jälkeen 4-0. Näin ollen HyTS kiilasi T-61 ohi lohko kakkoseksi. Kauden aikana joukkueessa pelasivat Oscar Strandback, Elmeri Laitila ja Tapio Männistö.

Sisäkaudella 2017-18  T-61 Ykkösjoukkue pelasi 3.divisioonassa joukkueella Strandback, Laitila, Ojanperä, Männistö. Joukkue pelasi erittäin vahvan kauden voittaen kaikki sarjaottelut ja häviten vain kaksi yksittäistä ottelua koko runkosarjan aikana. Kausi huipentui nousukarsintaotteluun, joka pelattiin 17.3 Vaasassa. Ottelu oli tiukkaakin tiukempi ja ennen viimeistä nelinpeliä T61 oli tappiolla otteluvoitoin 1-2 ja vain selvä voitto nelinpelissä voisi nostaa joukkueen voittoon. Oscar ja Elmeri onnistuivat nelinpelissä erinomaisesti ja voittivat ottelun luvuin 6-1,6-2. Näin kääntyi myös koko nousukarsinta T-61:n hyväksi geimierotuksen 34-32 turvin. T61 nousi 2.divisioonaan!
Kakkosjoukkue pelasi kaudella 4.divisioonassa tiukan kauden tuoden lähes jokaisesta ottelusta pisteitä kotiin. Lohko oli kuitenkin kovatasoinen ja tällä kertaa tulos riitti lohkon viidenteen sijaan. Joukkueessa pelasivat Jari Jokela, Ari Pesonen, Janne Ala, Roope Korpela ja Sulevi Ahola.

Ulkokaudella 2017 Tennis-61 oli mukana perinteiseen tapaan yhdellä joukkueella pelaten 4.divisioonassa. Joukkue pelasi kauden joukkueella Oscar Strandback, Elmeri Laitila, Tapio Männistö, Julius Savolainen. Kausi oli joukkueelle ailahteleva ja joukkue sijoittui lohkonsa kakksoseksi. Tavoitteeseen eli lohkovoittoon ei joukkue päässyt, sillä lohkon voittanut Kauhajoen Tennisseura vei lohkon mestaruuden ylivoimaisesti jatkaen nousukarsintoihin.

Sisäkaudella 2016-17 Ykkösjoukkue pelasi hienon runkosarjakauden kokoonpanolla Oscar Strandback, Elmeri Laitila, Kai Ojanperä ja Jari Jokela. Joukkue pelasi 4.divisioonan lohkossa K. Kaikkien runkosarjan otteluiden jälkeen sijoitus oli lohkossa ensimmäinen ja nousukarsinnat edessä. Karsinnat pelattiin 18.3. Lappeenrannassa ja nousukarsintaottelussa joukkue kohtasi lohko J:n voittajan, LTS 2:sen Lappeenrannasta. Tennis-61 oli karsintaottelussa suvereeni ja vei sen lukemin 0-4. Tulevalla sisäkaudella T-61 pelaa 3.divisioonassa! Kakkosjoukkue pelasi sisäkauden sarjakauden kokoonpanolla Julius Savolainen, Roope Korpela, Tapio Männistö, Ari Pesonen, Lasse Savolainen ja Sulevi Ahola. Joukkue pelasi 4.divisioonan lohkossa K. Kauden päätyttyä joukkue päätyi lohkon neljänneksi.

Ulkokaudella 2016 Tennis-61 on mukana yhdellä joukkuella ulkokauden 2016 sarjatenniksessa. Joukkue pelaa 4-divisioonassa lohkossa O ja vastaan asettuu Kauhajoki, Noormarkku, Pori, Suomenselkä/Alavus ja kaksi Seinäjoen joukkuetta. Tennis-61 voitti kaikki ottelunsa omassa lohkossaan sijoittuen lohkonsa lopputuloksissa selkeäksi ykköseksi. Joukkue pelasi nousukarsinta ottelussa lohko G:n voittajajoukkuetta (MLK Maarianhamina) vastaan. Ottelu pelattiin Kaarinassa 3.9.2016 ja T-61 kohtasi valitettavasti kesän sarjakautensa ensimmäisen tappion, eikä näin ollen päässyt nousemaan ensi kesäksi 3.divisioonaan. Kauden aikana joukkueessa pelasivat Oscar Strandback, Elmeri Laitila, Tapio Männistö, Roope Korpela ja Seppo Pynnönen.

Sisäkaudella 2015-16 T-61 1 pelasi miesten 4-divisioonassa sijoittuen lohkossaan neljänneksi ja T-61 2 pelasi miesten 4-divisioonassa sijoittuen lohkossaan viidenneksi.

Ulkokaudella 2015 Tennis-61 joukkueet eivät osallistuneet sarjatennikseen.

Sisäkaudella 2014-15 ykkösjoukkue T-61 1 pelasia 4-divisioonassa ja sijouttui lohkonsa kolmanneksi. Kakkosjoukkue pelasi myös 4-divisioonassa ja sijoittui naapurilohkossa neljänneksi.

Ulkokaudella 2014 Tennis-61 osallistui 4-divisioonaan ja sijoittui lohkossaan viimeiseksi.

Sisäkaudella 2013-14 ykkösjoukkue T-61 1 pelasi 3-divisioonassa ja sijoittui lohkossaan viimeiseksi. Kakkosjoukkue T-61 2 pelasi 4-divisioonassa ja sijoittui lohkossaan toiseksi.

Ulkokaudelle 2013 Tennis-61 joukkueet eivät osallistuneet sarjatennikseen.

Sisäkaudella 2012-13 ykkösjoukkue pelasi 3-divisioonassa ja säilytti sarjapaikkansa sijoittuen lohkonsa ensimmäiseksi. Kakkosjoukkue pelasi 4-divisioonaa ja sijouttui lohkossaan viimeiseksi.