Seniorisarjatennis

Seniorien sarjatennis

Järjestämisestä ja sarjaohjelmasta vastaa SST ry:n sarjatyöryhmä ja tulostenkäsittelystä Tennisliitto.Sarja järjestetään viiden tai kymmenen vuoden ikäluokkaportain niissä ikäluokissa, joihin ilmoittautuu riittävästi joukkueita.

Joukkueiden ja pelaajien tulee edustaa Tennisliiton virallista jäsenseuraa. Kussakin ottelussa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli.

Samaan ikäluokkaan voidaan hyväksyä seurasta useampiakin joukkueita, joista mestaruussarjassa voi pelata kuitenkin vain yksi, jos ikäluokassa pelataan myös divisioonatasolla. Säännöt ja sarjaohjelma julkaistaan vuoden alussa ilmestyvässä SST:n käsikirjassa, sarjataulukot ja tulokset Tennisliiton verkkosivuilla.

Käsikirja lähetetään vain SST:n jäsenille, muut voivat seurata sarjaohjelmaa liiton verkkosivulta.

Pelaajat voivat edustaa vuoden aikana vain yhden seuran seniorijoukkueita. Jokaisen pelaajan tulee olla Tennisliiton K-jäsen ja kaikkien pelaajien toivotaan olevan SST:n jäseniä tai liittyvän ennen sarjapeliään, koska sarja järjestetään osittain jäsenmaksuvarojen turvin. Joukkue, joka pelauttaa vuoden aikana muita kuin jäseniä, joutuu maksamaan korotetun osallistumismaksun.